Selecteer een pagina

Projecten

Undine

Het eerste project dat Wildermoed ondersteunt is de animatie-opera ‘Undine’. Een wonderbaarlijke, muzikale zwart-wit animatievertelling met nieuw gecomponeerde muziek, in een mix van hedendaags klassiek, pop en elektronica.

In het voorjaar van 2021 is de film gereleased en gedistribueerd als korte animatiefilm. Zie website en factsheet voor meer informatie.

Parallel hieraan presenteert Wildermoed ook een live-variant waarbij de animatiefilm wordt begeleid door live muziek.

TRANSFE/\R

TRANSFE/\R is een filmische muziektheateract geïnspireerd door een zogenaamd ontbrekende scène uit de film “Invasion Of The Body Snatchers” (1956).

Deze 30 minutenlange creatie van de hand van componist Cinzia Nistico bestaat uit één vrouwelijke stem/actrice, trompet, optische geluiden, 16 mm filmprojector/s, stylofoon en live elektronica.

TRANSFE/\R gaat over analogie, bestaande toenemende vragen over de rol van onze emoties, de illusie van leven en mogelijkheden voor een duurzamere manier van leven.

Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor de ondersteuning van het onderzoek met hun Stipendium en het Cultuurfonds voor de ondersteuning van het project!